Blog

Mintenz Make-Up

Mintenz Make Up.

Mintenz is een cosmeticamerk met uitsluitend 100% natuurlijke producten voor alle vrouwen die er graag mooi en verzorgd uit willen zien. En die daarvoor make-up en huidverzorgingsproducten willen gebruiken die gezond zijn voor de huid.

Deze make-up is hypoallergeen, dus ook geschikt voor de zeer gevoelige huid. Het fijne aan deze make-up is dat je de make-up niet voelt zitten, de make-up plakt niet en geeft niet af.

Minerale make-up van Mintenz bestaat uit 100% natuurlijke mineralen in poedervorm.

De make-up is voor ieder huidtype geschikt en is zeer geschikt voor degenen die een gevoelige huid, onzuivere huid of huidallergieën hebben zoals Acne, Rosacea, Psoriasis etc.

De make-up laat de huid vrij ademen en bevat een natuurlijke zon bescherming.

De make-up is 100% dierproefvrij!

Verbrijzelde mineralen make-up is niet iets van de laatste jaren maar word al eeuwenlang gebruikt. Toen wilden de vrouwen er ook al mooi uitzien. Zeker de Egyptenaren, de Romeinen en de Grieken wisten er wel raad mee.

In die tijd hadden ze nog geen chemische en synthetische producten, maar haalden ze alles uit de natuur. Zo ook de make-up. Minerale stenen werden helemaal verbrijzeld, fijn gemalen en dat werd als make-up gebruikt. 100% natuurlijk…

Mintenz is nog steeds 100% natuurlijk, alleen maar verbrijzelde minerale stenen. Zonder parabenen, talk, olie, kleur of geurstoffen of houdbaarheidsmiddelen.

Mintenz minerale make-up is perfect voor het krijgen van een zachte, gelijke dekking zonder dat je poriën geblokkeerd worden. Het resultaat is een stralend gezicht en een gezonde huid!

In September heb ik mijn eerste Mintenz Workshop. Wil je hier meer over weten, app of bel gerust voor meer informatie. Ook is Mintenz verkrijgbaar in mijn salon.

Voor aan te melden voor de Workshop app of bel naar 06-10255147 of mail naar linda.naturalskin@gmail.com.

Ik zie je graag in de salon en bij vragen hoor ik het graag.

Microneedling

De microneedling pen is speciaal ontwikkeld om u een intensieve microneedling behandeling te geven. Op een zeer effectieve manier wordt de huid in de diepte te vernieuwd en verfraaid zonder de opperhuid te beschadigingen. De elektrische microneedling pen zet de cellen aan tot de aanmaak van elastine en collageen. De huid wordt zichtbaar steviger.

De elektrische microneedling pen maakt hele kleine gaatjes in het huidoppervlak, waardoor de huid op een natuurlijke manier wordt geactiveerd en de cellen worden aangezet aan tot de aanmaak van elastine en collageen. De huid wordt zichtbaar steviger en serums worden tot 40 keer (4000%) beter opgenomen. Wij adviseren dan ook om na de behandeling een passend serum aan te brengen. Het is dan ook slim om de passende producten aan te schaffen voor thuis.

Voor wie is deze behandeling geschikt?
Microneedling is geschrikt voor fijne lijntjes te verminderen, verslapping van de huid te verminderen, verslapping bij de ogen en mond, bij (acne) littekens, grove poriën te verminderen. Microneedling is een zeer veilige behandeling en ook nog goed geschikt voor hyperpigmentatie te verminderen.
Voor wie is deze behandeling niet geschikt?
Voor mensen met een keloïd huid, metaal allergie, hoge bloeddruk, diabetes, bloedstollingsziekte en zwangerschap.

Belangrijk:
-Na de behandeling mag je 24 tot 48 uur na je behandeling geen make-up dragen (met name foundation).
– Na de behandeling is uw huid roze en de downtime (hersteltijd) van deze behandeling is 3-5 dagen.
-Je mag 1 week na de behandeling geen peeling/scrub gebruiken.
-En 2 weken na de behandeling niet harsen.
Kijk uit met de zon! Gebruik na de behandeling SPF 50!
– Voor het beste resultaat kun je de behandeling het beste in kuur verband uitvoeren. Dit zou dan 1x per 4 weken zijn tot 6 behandelingen. Gebruik in kuur verband ook de juiste producten zodat je zorgt voor een nog beter gewenst resultaat.
– De behandeling kost €82.50 per behandeling.

OntspanningMassage

De ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een van de meest bekende vormen van massage en al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de rust en zachte variant van massage voor geest en het lichaam tot rust brengen.

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen per persoon.

De meerderheid wil een momentje voor zichzelf, een moment van ontspanning voor lichaam en geest. Een ontspanningsmassage is ook goed voor te ontstressen en andere uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:
– Pijn en chronische pijnklachten
– Stijve en pijnlijke spieren
– Alle soorten rugpijn
– Nek en schouderklachten
– Hoofdpijn en migraine

Dit doet een ontspanningsmassage met je lichaam en geest.

Een massage heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. het vermindert stress en hoogt het geluksstofje door de aanmaak van endorfine (het geluksstofje wat in de hersenen wordt aangemaakt). Tijdens en onmiddellijk na een ontspanningsmassage ervaar je de gunstige invloeden ervan. een ontspanningsmassage kan zorgen voor:

 • Een betere bloedcirculatie
 • Zuivert je lichaam door afvalstoffen af te voeren
 • Sneller spierherstel
 • Zorgt voor meer bewegelijkheid
 • Vermindering van stress
 • Geeft energie
 • Verhoogt je natuurlijke weerstand
 • Werkt tegen depressieve gevoelens
 • Minder vermoeidheidsklachten
 • Brengt je hormonen weer in evenwicht
 • Zorgt voor een betere concentratie en sterker zenuwstelsel
 • Bied ontspanning
 • Versterkt je immuunsysteem

Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op.

Dermaplaning

Wat is een Dermaplaning?
Dermaplaning is een non-invasieve huid verbeterende behandelmethode voor het verkrijgen van een stralende, frisse huid. Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Er wordt lichtjes met het speciale mesje over de huid geschraapt, maar zonder te schuren of de huid te beschadigen.

Waarom Dermaplaning?
Dermaplaning verwijdert naast donshaartjes dode huidcellen, vermindert fijne lijntjes, verwijdert onzuiverheden en zorgt daarom voor een egale, stralende, gezonde en gladde huid. De make-up zou ook beter tot zijn recht komen op de huid na de behandeling.

Bij Natural Skin by Linda kun je je gezicht laten behandelen doormiddel van dermaplaning. Behandeling kost €62.50 euro.

Wat is IPL?

Droomt u ook van blijvend gladde benen, oksels, bikinilijn en een verzorgd haarvrij lichaam? IPL ontharen bij Natural Skin by Linda is de oplossing voor het definitief ontharen van ongewenste haargroei.Ik werk met de beste apparatuur en nieuwste technologie om effectief te kunnen behandelen. U ervaart al direct resultaat na slechts één behandeling. Door deze nieuwe en zeer veilige technologie zijn we in staat om in een zeer korte tijd effectief resultaat te behalen. Met slechts 6 – 10 behandelingen bent u van uw haren af. U ervaart al direct resultaat na slechts één behandeling!

Meer over IPL

IPL (intense pulse light) is bij uitstek geschikt voor het verwijderen van ongewenste haargroei op het lichaam en in het gelaat. IPL is zuiver wit licht met verschillende golflengtes. Door het pigment in de haren wordt het licht geleid naar de haarwortel en wordt het daar omgezet in warmte waardoor de stamcellen om de haarwortel heen vernietigd worden. Hierdoor valt het haartje na ongeveer 10-14 dagen uit en kan er geen haar meer terug groeien.

Hoe donkerder de haren en hoe lichter de huid, hoe sneller het gewenste resultaat behaald wordt. Voor een haar-vrij resultaat zijn er gemiddeld 6-10 behandelingen nodig met tussen liggende periode van 6-12 weken. 

Om een haar-vrij resultaat te behouden adviseer ik altijd om 1 a 2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Bij Natural Skin by Linda werk ik met de nieuwste apparatuur van Nederlandse fabrikant volgens de Europese eisen. Door deze innovatieve en zeer veilige techniek zijn we in staat om in een zeer korte tijd effectief resultaat te behalen.

Belangrijk voor de behandeling

Een IPL behandeling is geschikt voor alle huidtypen en is op alle lichaamsdelen toe te passen.

 • Het is belangrijk dat het te behandelen gebied 4 weken voorafgaand aan de behandeling niet geëpileerd of geharst is.
 • Scheren mag tot 24 uur voor de behandeling en dit mag u gedurende het behandeltraject blijven doen.
 • Het behandelend gebied dient geheel schoon en haarvrij te zijn.
 • Het gebruik van een ontharing crème wordt afgeraden.
 • Vermijd zon op de te behandelen zones voor 2 weken voor de behandeling zo veel mogelijk. Zonnen of gebruik van een zonnebank wordt afgeraden.
 • Tijdens het gehele behandeltraject wordt het gebruik van zelfbruiningscrème of spray afgeraden.
 • Het gebruik van bodylotion, deodorant of andere bodycrèmes op het te behandelen gebied voorafgaand aan de behandeling wordt afgeraden. Uiteraard mag u hier na de behandeling weer gewoon gebruik van blijven maken.

Belangrijk tijdens de behandelingsperiode

 • U mag tijdens de gehele kuur niet meer harsen, epileren of een ontharingscrème gebruiken. Scheren mag wel.
 • Tijdens het gehele behandeltraject wordt het gebruik van zelfbruiningscrème of spray afgeraden.
 • Sommige medicijnen kunnen invloed hebben op de behandeling; bespreek dit met ons.

Belangrijk na de behandeling

 • Gebruik direct na de behandeling geen crème, bodylotion of deodorant. Eventueel wel een verzachtende aloë vera gel of parfumvrije lotion.
 • Eerste 24 uur na de behandeling niet heet douchen of baden.
 • Eerste 24 uur na de behandeling geen sauna of stoombad.
 • Bescherm 2 weken na de behandeling de desbetreffende zone tegen zonlicht of zonnebank met bijvoorbeeld een sunblock (factor 50 of hoger).

De absolute contra-indicaties

In sommige gevallen kan een IPL behandeling helaas niet uitgevoerd worden. Bekijk hieronder welke contra-indicaties er gelden:

 • Oncologische aandoening van de huid of overgevoeligheid na bestraling.
 • Hartinfarct jonger dan 6 maanden.
 • Pacemaker/inwendige defibrillator.
 • Indien een cliënt een antibioticakuur volgt, dan moet deze eerst worden afgerond. Na 1 week na afronding van de antibioticakuur kan er weer behandeld worden.
 • Tumoren.
 • Auto-immuunziekten.
 • Niet goed ingestelde epilepsie en ‘aura’-migraine.
 • Zwangerschap.
 • Borstvoeding. Geen behandeling op het bovenlichaam.
 • Verse littekens van operaties (niet binnen 2 maanden).

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen met betrekking tot een IPL behandeling.

Hoe werkt IPL-ontharen?

Bij de behandeling worden meerdere lichtflitsen op de huid afgegeven. Het pigment in de haren absorbeert dit licht en zet dit om in warmte. Het pigment in de haren geleidt deze warmte naar de haarwortels waarna de stamcellen, die zorgen dat het haartje kan gaan groeien, definitief worden vernietigd.

Kan iedereen de IPL behandelingen ondergaan?

Doordat Natural Skin by Linda gebruik maakt van de nieuwste technieken en de beste apparatuur kan iedereen de IPL behandeling ondergaan en kunnen alle lichaamsdelen behandeld worden.

Hoe lang duurt een IPL behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. Het behandelen van de bikinilijn duurt gemiddeld 10 minuten, volledige benen 45 minuten.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

De behandeling is alleen effectief als de haren zich in de groeifase bevinden. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenoemde rustfase, daarom zijn er meerdere behandelingen nodig om het ideale resultaat te behalen. Gemiddeld zijn er slechts 6 – 10 behandelingen nodig om haarvrij te zijn.

Waarom moet ik mij kort voor de behandeling scheren?

U dient het te behandelen gebied 1 of 2 dagen voor de behandeling te scheren. De stoppeltjes dienen zo kort mogelijk te zijn, hierdoor is de behandeling minder gevoelig. Daarnaast geleid de warmte dan beter naar de haarwortels.

Wanneer ik me niet helemaal volgens de behandelingsperiodiek laat behandelen, heeft dit dan invloed op het resultaat?

U dient altijd de periodiek aan te houden anders bestaat de kans dat u meer behandelingen nodig heeft omdat u uit de haargroeicyclus loopt.

Is de IPL behandeling pijnlijk?

De IPL behandeling is op de meeste plekken bijna geheel pijnloos. Er ontstaat een prikkelend gevoel als de lichtflits de haarwortel heeft bereikt zoals dat van een elastiekje tegen de huid. Het is belangrijk dat u dit prikkelende gevoel voelt want dit geeft aan dat de behandeling effectief is. De intensiteit wordt zodanig ingesteld dat de behandeling prettig verloopt.

Hoe weet ik of de IPL behandeling geholpen heeft?

 • Een paar weken na de behandeling beginnen de haartjes vanzelf los te laten.
 • U ziet onregelmatige haargroei ontstaan, er ontstaan kale plekken.
 • U kunt gaan twijfelen als u na een paar maanden nog steeds veel haren ziet terug groeien. Maar schrikt u niet. Door de haargroeifasen groeien er weer andere haren terug. U heeft gewoon het omslagpunt nog niet bereikt.
 • Per behandeling wordt circa 15 tot 30% van de dan bestaande haartjes vernietigd.
 • Soms staat er ineens meer haar dan u ooit had op die plek. Dit komt omdat de natuurlijke haargroeicyclus verstoord is. Normaliter zouden die haren na elkaar actief zijn, maar nu komen ze tegelijkertijd. Voor de behandeling is dit heel gunstig!

Waarom wordt direct zonlicht en zonnebank afgeraden 2 weken voor- en na de behandeling?

De cellen in de huid die pigment aanmaken mogen niet actief zijn gemaakt door de zon. In reactie op zonlicht worden ze ‘wakker’ en vullen zich met pigment. Tijdens de behandeling zou dit betekenen dat ook zij de toegevoerde warmte zouden absorberen, in plaats van alleen maar het pigment in de haren. Dit heeft een ongunstige invloed op het te behalen resultaat. Daarnaast kunnen ook de pigmentcellen in de huid verstoord raken in hun pigmentvorming. Dit zou later in de zon witte plekken kunnen opleveren. Het duurt heel lang voor dit weer bijtrekt.

Kan ik tijdens de zomermaanden behandeld worden?

U kunt zich absoluut laten behandelen in de zomermaanden. Het behandelde gebied dient goed afgedekt te worden bij direct zonlicht of u dient een goede sunblock met minimaal factor 50 te gebruiken.

Mag ik tijdens de ontharingskuur zelfbruiningscrème gebruiken?

Wij raden het gebruik van zelfbruiningscrème af. Veel van deze cremes maken pigmentcellen actief waardoor de behandeling minder effectief is. Ook raden wij het gebruik van bruiningscapsules af.

Waarom mag ik niet harsen, waxen of epileren voorafgaand aan de behandeling?

U mag minstens 6 weken voor de behandeling niet harsen, waxen op epileren. De haren zijn nodig ter geleiding van de warmte naar de haarwortels. Als er te weinig haartjes zijn terug gegroeid heeft de behandeling nauwelijks effect. Ook raden wij het gebruik van ontharingscrème af.

Ben ik definitief van de haren af?

Ja, de haarzakjes die vernietigd zijn kunnen nooit meer een haartje produceren. Helaas zijn er op onze huid haarzakjes die slapen onderhuids of slechts lichte dons produceren, maar die nog door hormoonveranderingen wakker kunnen worden in een later stadium van ons leven. Bijvoorbeeld bij zwangerschap, in de menopauze, bij gebruik van bepaalde medicijnen, maar ook gewoon bij het ouder worden. Dit betekent dat u jarenlang verlost kunt worden van ongewenst lichaamshaar, maar dat u toch de pech kunt hebben dat er ooit wel weer opnieuw een paar haren groeien, of dat de donzige resthaartjes toch dikker worden. Het kan dus gebeuren dat u dan een paar “onderhoudsbeurtjes” nodig heeft.

Wat zou de reden kunnen zijn dat de IPL behandeling niet aanslaat?

Bij circa 2% van de klanten slaat de behandeling niet aan. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

 • Bepaald medicijngebruik;
 • Bruingebrande huid door zon of zonnebank;
 • Te vroeg behandelen na langdurig epileren of harsen;
 • Hormoonstoornissen waardoor slapende haarzakjes actief gemaakt worden;
 • Verkeerde periodiek tussen de behandelingen.

Waarom mag je niet behandeld worden tijdens de zwangerschap?

Door hormoonveranderingen bestaat de kans dat er tijdelijk meer of minder haargroei is. Het effect van de behandeling is dan niet duidelijk. Daarnaast zijn veel vrouwen tijdens de zwangerschap overgevoelig voor licht.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Moet je dagelijks zonnebrand gebruiken?

Het is belangrijk om iedere dag zonnebrand te gebruiken zodat de huid ten alle tijden beschermt wordt voor UV stralen. Ook als de zon niet schijnt wordt het aangeraden om een laagje zonnebrand te gebruiken.

Elle Magazine heeft 8 belangrijke weetjes over zonnebrand:

 1. Je draagt te weinig zonnebrand crème

Om het hele lichaam in te smeren moet je ongeveer de inhoud van een shotglas aan zonnebrand crème gebruiken. Op dagen dat je alleen je gezicht insmeert gebruik je ongeveer een theelepel aan crème, maar vergeet vooral je nek niet!

2. Een hogere SPF betekent niet dat de zonnebrand crème veiliger is

Hoe hoger de SPF, hoe beter? Niet helemaal waar. Wanneer je een zonnebrand draagt met SPF 30, betekent dat dat je 30 keer langer in de zon kan blijven dan wanneer je geen bescherming draagt. Maar SPF 50 betekent dan weer niet dat je 50 keer langer kan zonnen. Vaak beschermt die net zo lang als SPF 30, omdat je zonnebrandcrème er na twee uur wel is af gewassen of door je huid is geabsorbeerd.

Ook goed om te weten: SPF 50 houdt 98 procent van de UV-stralen tegen, en SPF 30 97 procent. Geen groot verschil dus. Dokters raden vaak dan ook aan om met SPF30 te smeren, en geregeld te herhalen, zo om de twee uur. Doe het om de 40 minuten als je veel zwemt.

3. Waterproof zonnebrand crème bestaat niet

En zwemmen brengt ons meteen bij het volgende punt: waterproof zonnebrandcrème. Wanneer er op je zonnebrandcrème staat dat-ie ‘waterbestendig’ is, betekent dat dat de SPF in de crème nog 80 minuten nadat je in het water bent geweest werkt. Als er op een zonnebrandcrème staat ‘waterproof’ , ‘sweatproof’ of ‘zorgt de hele dag voor bescherming’ is dat lariekoek. Zelfs ‘waterbestendige’ zonnebrandcrèmes moet je meermaals per dag nog een keer aanbrengen, want zweet, water en jezelf afdrogen met een handdoek zorgen ervoor dat de beschermlaag verdwijnt.

4. Zonnebrand crème houdt veroudering van de huid tegen

Je hebt dit advies vast al talloze keren gehoord, maar het is toch echt wetenschappelijk bewezen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen die dagelijks zonnebrandcrème gebruiken 24 procent minder rimpels of huidveroudering vertonen dan mensen die dat niet doen. Smeren dus!

5. Een goedkope of dure zonnebrand crème aanschaffen?

Staat er SPF 30 op een zonnebrandcrème, dat moét het ook SPF 30 zijn in Nederland. Er zit dan ook niet enorm veel verschil tussen dure of goedkope zonnebrandcrème, alhoewel een dure crème soms beter filters kan bevatten en dus beter beschermt. Daarnaast raden dermatologen aan om voor een crème te gaan waarin ook antioxidanten zitten die vrije radicalen bestrijden.

Het voordeel van goedkopere zonnebrandcrèmes is dat je de neiging hebt om daar meer van op te smeren (met dure crèmes doe je immers vaak zuiniger). En dat is dan weer beter voor je huid.

6. Smeer ruim van tevoren

Smeer jezelf al in met zonnebrandcrème 30 minuten voordat je de zon in gaat. Dan heeft het namelijk goed de tijd om in te trekken. Wanneer je pas smeert als je in de zon zit, zit je een lange tijd toch nog onbeschermd in de zon en kunnen die UVB- en UVA-stralingen toch nog zeer schadelijk zijn.

7. Je vergeet waarschijnlijk wat plekjes

Een melanoom kan op heel wat vreemde plekjes opduiken, en de meest voorkomende plek is tussen de tenen. Dat komt omdat de meeste mensen vergeten om daar met zonnebrandcrème te smeren. Vergeet verder ook niet je lippen – die kun je insmeren met een speciale lippenbalsem met SPF en zorg dat je het meerdere malen aanbrengt, net als je gewone zonnebrandcrème. Bescherm verder je ogen altijd met een zonnebril.

8. Laat je zonnebrand crème niet bakken in je strandtas

Extreme hitte kan ervoor zorgen dat de werking van je zonnebrandcrème extreem vermindert. Zorg dat dat je het op een koele plaats in de schaduw bewaart. Hou bovendien de houdbaarheidsdatum in de gaten, en neem die ruim. Vaak behoudt een zonnebrandcrème tot 3 jaar hun originele sterkte, maar koop op tijd een nieuwe en hou in de gaten of de structuur en kleur van de crème niet verandert.